donderdag 21 oktober 2010

UnFramed

Goedendag allen,

Hier weer een lang verwachte update wat betreft school. We zijn alweer in oktober neergestreken en op het moment onwijs hard bezig om ons prachtige tijdschrift te realiseren. Het is een goed seizoen om achter de computer te zitten met alle regen die deze dagen de bodem geraakt heeft. Maar niet zomaar achter de computer; diehard INDESIGNEN...

Op het moment zitten we in de slotfase van het fabriceren van het prototype van UNFRAMED. Un wie? UnFramed. Voor de duidelijkheid zal ik deze naam nader uitleggen: Wij gaan in op de achtergronden van de kunstenaars. Je ziet niet zomaar iets, maar je krijgt via ons de "waarom" en "hoe" te weten. Vrijwel alle kunst wordt gemaakt met een reden. Wij halen het kunstwerk uit zijn lijst; UNFRAMED.

Met mijn werkgroep heb ik een tijdschrift ontwikkeld. Dit tijdschrift gaat over kunst en cultuur in Nederland en een klein stukje over de grens. Mensen zeggen nu: bah, kunst.. bah cultuur *gaaaap. Nou mensen, ik kan jullie verzekeren, het is onwijs interessant en vernieuwend. In UnFramed wordt alleen hedendaagse, moderne, "vreemde" en indrukwekkende kunst getoond voor een creatieve en artistieke doelgroep. Deze kunst verdelen wij over de volgende onderdelen die in het magazine aan bod komen:

Architectuur
Fotografie
Expositie
Profiel
Design
Nieuw Talent

Van bananenhouders in je woonkamer tot en met een fotograaf die zichzelf vol plakt met mos en er een foto van maakt, wij hebben het.


*Levi van Veluw


In UnFramed besteden we veel aandacht aan mooie fotografie. "Mooi" is uiteraard het meest foute begrip dat genoemd kan worden in de vormgeving, maar ik gebruik het nu gewoon even toch. Volgende week wordt onze dummy/prototype gedrukt (kost gelukkig niks ahum) en gaan we ons concept "verkopen" aan onze docenten. Een indruk van het tijdschrift volgt later, zodra het gedrukt is!

Spannend!

1 opmerking:

  1. Super interessant en gaaf dat jullie dit onderwerp hebben gekozen. Mocht dit tijdschrift op de markt komen of jullie exemplaren willen rondspreiden, ik ben al een fan!

    BeantwoordenVerwijderen